„Întregul dialog a pornit de la o întrebare, sau două.

Mă întrebam în ce măsură felul în care ne definim, ne creează şi în ce măsură felul în care îi definim pe ceilalţi îi influenţează. Pentru că mi s-au părut neobişnuite, le-am notat.

Apoi, am avut un vis. Un vis ce se deosebea de toate celelalte… Eram din nou copil. Şi mă jucam. De mult nu am mai simţit acea senzaţie de lejeritate… Nu purtam cu mine nici trecut şi nici viitor. Doar eram, şi mă jucam. Eram libertate în momentul prezent.

Şi a apărut un Înger. Era frumos, şi blând. O prezenţă feminină, cu părul lung. Îmbrăcat în haine albe, cu o expresie de infinită Iubire şi bunătate în privire.

Mi-a oferit răspunsul la întrebări. Şi totul era atât de simplu. Incredibil de simplu! Am înţeles imediat. Am fost surprinsă de cât de simplu era. Mi-am ridicat privirea spre Înger, iar acesta mi-a confirmat cu un zâmbet plin de pace. Iar când m-am trezit, am uitat. Mi-am amintit perfect visul, mai puţin răspunsul Îngerului. Am revăzut hârtia pe care notasem întrebările, iar în mâna Îngerului cuvintele sunt şi este erau asemenea pietrelor preţioase.

Acum, mă gândesc că poate atât era necesar să reţin. Cineva zicea că întrebările poartă în sine răspunsul.
Poate că nu este important cât din ceea ce gândim despre noi ne creează, ci faptul că ceea ce gândim despre noi ne creează. Poate că nu este important nici cât din ceea ce gândim despre cei din jur îi influenţează, ci faptul că îi influenţează.
Apoi au apărut alte întrebări, şi au venit şi cu răspunsuri.”

Unicitatea (fragment)

Pe lângă Iubire şi capacitatea de a co-crea, unicitatea este un mare dar al Creatorului.

„- Înger, povesteşte-mi te rog despre unicitate.

– Când Dumnezeu ne-a creat, ne-a făcut unici, şi ştii de ce?

– Pentru că El este Unic.

– Pe lângă Iubire şi capacitatea de a co-crea, unicitatea este un mare dar al Creatorului. Dar, vezi tu, din păcate, uneori nu sunteţi conştienţi de ea. Fiecare om, fiecare animal, fiecare plantă, fiecare Viaţă este unică. Şi este minunat, învăţaţi să o apreciaţi!

Apreciaţi unicitatea voastră, precum şi unicitatea din jurul vostru. Apreciaţi unicitatea clipelor, căci sunt preţioase, apreciaţi unicitatea florilor căci sunt frumoase. De câte ori vedeţi un om, bucuraţi-vă că este unic şi deosebit!

Uneori, unicitatea vă sperie, căci vă face să vă gândiţi că sunteţi singuri, însă nu sunteţi niciodată singuri, căci sunteţi iubiţi.”

Ce spun cititorii

"O carte frumoasa. In momentul in care am inceput sa o citesc nu am mai putut-o lasa jos din maini. Am mai citit o pagina, si inca o pagina, si inca o pagina... Se simte ca e scrisa din suflet, e o carte frumoasa, foarte potrivita si de oferit."
Isabella
"Cartea este ca o briza, aduce bucurie si un sentiment pur, de pace. E minunat ca ai ales sa o scrii, imi aminteste de Gibran..."
Claudia
"Un format mic cu continut mare, sensibil, adanc. Felicitari si la mai multe!"
Dan
"Ali si Ingerul este cartea de care te indragostesti. Este usor de citit si pentru toate varstele. Am citit-o si recitit-o si de fiecare data imi da acea stare de pace si armonie. Chit ca o iau de la inceput sau doar deschid o pagina la intamplare, simt ca ma recentreaza, imi da o stare de pace si liniste/armonie interioara. Multumesc Alina pentru acest dar minunat! Astept cu drag urmatoarele carti!"
Roxana

Instagram has returned invalid data.

♥ INSTAGRAM