Puiul de Stea

„Și uiți… uiți cine ești, de ce-ai venit și uiți să te mai bucuri de viață. Când te-ai trezit ultima dată fericit? Ți-aduci aminte? Când ai vorbit cu un copac? Sau cu un om, cu-adevărat? Suntem aici, însă de multe ori suntem plecați, plecați în gândurile noastre. Și avem impresia că viața osă înceapă într-o zi. Până atunci suntem în așteptare. Ni se pare că putem pierde timpul, că și așa nu-l avem. Du-te într-un loc unde poți vedea cerul și uită-te în sus.”

„Mai spune-mi te rog o poveste…

– Povesteşte-mi te rog despre oameni, spuse Puiul de Stea.    
– Ce vrei să ştii tu despre oameni? întreabă Lumina Strălucitoare.  
 – Multe lucruri.  
 – De ce?    
 – Pentru că am impresia că îi cunosc. Ştii, uneori, în nopţile senine, dorinţele lor ajung până la mine. Ziua, îi văd cum trăiesc, iar noaptea îi simt cum se odihnesc.
    
***

– Ce vrei să ştii despre oameni?
– Aş vrea să ştiu unde se pierde gingăşia când cresc. Când sunt mici, mă uimesc cu gingăşia lor, cu felul în care se minunează de Viaţă, cu bucuria cu care întâmpină fiecare dimineaţă… Iar când cresc, nu o mai zăresc. Se pierde gingăşia din voce, din privire, inocenţa rămâne doar o amintire.
– Aşa crezi? Uită-te mai bine, secretul stă în privire!”

Despre Puiul de Stea

Puiul de Stea este o carte aparte, o călătorie dincolo de timp şi de spaţiu. Scrisă într-un stil liber şi creativ, încântă inimile celor ce se bucură să o citească.

Ce spun cititorii

Ma face sa ma gandesc la Micul Print.
Ioana
Mi-am amintit de petecutul meu de cer. Ma voi gandi mai des la visurile mele.
Nico

Instagram has returned invalid data.

♥ INSTAGRAM